slideshow 1

Jelenlegi hely

Tanítók bemutatkozása

Deák Ferencné (Ili néni) vagyok. 1983 óta végzem pedagógusi munkámat. Zuglóban élek családommal együtt. 17 éve dolgozom ebben az iskolában. Osztályaimmal sokat dramatizáltam, báboztam. Sikereket értem el különböző bábfesztiválokon, kimagasló helyezésekkel díjazták munkámat. Ezek kellő impulzust adtak tanítói munkámhoz.
Alsó tagozaton az életkori sajátosságokat szem előtt tartva, vidáman, játékosan tanítom a gyerekeket írni és szótagoló módszerrel olvasni.  Érdeklődésük felkeltésével szeretném könnyebbé tenni a tananyag elsajátítását. Az óvodából az iskolába való integrálást igyekszem könnyebbé tenni a gyermekeknek.
Nagyon fontosnak tartom a matematika órákon is a logikus gondolkodás megalapozását. Szemléltetési eszközök használatával segítem a gyorsabb megértést. 2008-ban elvégeztem egy matematikai gondolkodást fejlesztő tanfolyamot.
Szeretem a mindennapi mozgást, fontosnak tartom ezt a tanulóknál is. Nagyon fontos számomra emellett az ének-zene megszerettetése. Hiszem azt, hogy a művészeti nevelés jobbá teszi a világot.
2011-ben egy népi énekes, játékos, néptáncos továbbképzésen vettem részt. A felsorolt szakmai gyakorlatokat alkalmazom a napi tevékenységeimben. Célom az, hogy az eddig megszerzett tudásom és tapasztalatom segítségével egy nagyon jól együttműködő osztályt kovácsoljak össze.
Várok mindenkit nagy szeretettel!

 

 

Virág Mária vagyok, jelenleg a negyedik b osztály osztályfőnöke. 1984 óta tanítok a Széchenyi István Általános Iskolában, ott, ahol valamikor én is végeztem.
Jövőre ismét első osztályos gyerekek tanítója leszek. Szeretettel várom azokat az elsősöket, akik szívesen tanulnának az iskolánkban. Fontosnak tartom, hogy a hagyományos értékeket a modern módszerekkel kombináljam, miközben a gyerekek sok játékkal, tevékenyen, jókedvűen sajátítsák el az ismereteket. Igyekszem konstruktív, békés, nyugodt légkört teremteni a tanuláshoz és játékhoz, hogy a gyerekek megszeressék az iskolát és a tanulást.
Az olvasást a hagyományos és már jól bevált szótagoló módszerrel tanulják az osztályban a tanulók.  A betűk világának megismerése, az olvasás és írás elsajátítása mellett lehetősége lesz a gyerekeknek mesélésre, versek és játékok tanulására. Fontos, hogy különböző kommunikációs helyzetekkel ismerkedjenek meg, gyakorolják a helyes kommunikáció és viselkedés formáit, merjenek megszólalni, verseket mondani, mesékben szerepelni.
A matematika tanulása során a gyerekeknek lehetősége lesz a játékos ismeretszerzés, a tananyag elsajátítása mellett a tanultak alkalmazására, a számolás mellett logikai feladatok megismerésére. A tehetséges tanulók külön feladatokon keresztül fejleszthetik képességeiket.
A tananyag elsajátítását változatos munkaformákon keresztül valósítom meg, így játékosan dolgoznak a gyerekek egyénileg, párosan vagy csoportokban, végezhetnek projekt munkát.
Az eltérő képességekkel és érdeklődéssel érkező elsősökkel gyakran differenciáltan dolgozom az órákon, így mindenkinek lehetősége lesz a fejlődésre, hiszen a jók gyorsabban haladhatnak, nem unatkoznak az órákon, több érdekes feladatot oldhatnak meg. Azok pedig, akik több segítséget igényelnek, ráérnek a saját tempójukban haladni, és így biztos alapokat szerezhetnek, melyre később is építhetünk.
Fontos a mozgás és a sport is, ezért a testnevelés órák keretében korcsolyázni járnak a gyerekek. Többször megyünk színházba, múzeumba, kirándulni.
Szeretettel várom azokat az elsősöket, akik nyugodt, szeretetteljes légkörben, sok játékkal és érdekes élményekkel szeretnék elkezdeni utazásukat a betűk és számok világában.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer